CÉLKITŰZÉS:

         1978 óta foglalkozom broiler tartásával (turnusonként 4.000 db).


Ez idő alatt álladó gondot jelentett:


1./  turnusonként 30-40 csirkét saját részünkre le kellett vágni, és fel kellet dolgoznunk mivel szeretjük és szívesen fogyasztjuk a saját termelésű, jó minőségű baromfihúst.

2./  a nagyüzemi felvásárlókkal szemben kiszolgáltatott helyzetben van a mezőgazdasági termelő, legtöbbször túl alacsony árat kap termékéért.Ennek tudatában megvizsgáltam a német, az angol és az amerikai kisüzemi baromfifeldolgozási technológiákat. Az eredmény röviden szólva: gyér. Ezek után hozzáláttam olyan kopasztó gépek kikisérletezéséhez amelyek a kisüzemben és háztáji gazdaságokban eredményesen használhatók.

Célom olyan kisteljesítményű kopasztó gépek megtervezése és elkészítése,  amely  a szárnyasok tolltakaróját maradék nélkül eltávolítják, beleértve a fedőtollakat, tokokat, szöszmöszöket de a lábat és a fejet is megtisztítják. Kézi utópucolásra ne legyen szükség és a madár bőre is ép maradjon, az árú mutatós legyen.

Eredményeimet a Találmányi Hivatal is elismerte, gépeimre szabadalmi oltalmat adott, de legfőbb eredményt számomra azok az elégedett felhasználók jelentik, akik berendezéseimmel jó minőségű baromfihúst tudnak előállítani gazdaságosan.Gál Ferenc