A Magyar Mezőgazdasági Gépszövetség által javasolva!Használati utasítás a GÁL - 300 VAR® baromfikábító készülékhez

A GÁL-300 VAR® típusú baromfikábító berendezéssel a szárnyasokat, csirke, kacsa, liba, pulyka, stb. humánusan kábítja el. A készüléket 230V 50 Hz-es áramú elektromos hálózatra kell csatlakoztatni, üzembe helyezés kapcsolóval történik. jelzőfény jelzi a készenléti állapott. A kábítási feszültséget voltmérő, a kábítási áram erősségét ampermérő méri, az áram erőssége, illetve az üzemi feszültség potméterrel állítható, a szárnyas méretének megfelelően. A készülék darabszámlálóval és digitális órával lehet ellátva. Az eszköz rövidzárlat és túláram ellen, biztosítékkal van védve.

A kábítás folyamata:
A készüléken található elektródákhoz kell nyomni a baromfit. A nyomógombbal ellátott kivitel automatikusan időzíti a kábítás idejét. A kábító áram paraméterei a műszerekről leolvashatóak. A kábítás akkor megfelelő ha az állat elveszti eszméletét. Ha a kábítás valami miatt nem sikerül akkor, azt meg kell ismételni a kábítást, illetve növelni kell kábítási feszültséget ha szükséges.

Tisztítás:
Az eszköz IP67 szabvány szerint védett nedvesség illetve víz ellen, de slaggal, vagy erős vízsugárral nem célszerű lemosni, hanem inkább tisztító - fertőtelenítő szerrel lefújni majd nedves kendővel letörölni.

Opcionálisan kézi kábítóvillával is rendelhető A GÁL-300 baromfikábító, ami vezetékkel van összekapcsolva a kábítóval. Ilyenkor nem a szárnyast nyomjuk az elektródáknak, hanema villát a szárnyasnak. Ez a kiegészítő főképpen nagyobb testű madarak kábításakor ( pl.: pulyka ) hasznos.A telephelyen kijelölt állatjóléti felügyelő ellenőrzi és betartatja a készülék helyes használatát. Ha bármilyen kérdése van, keresse a készülék eredeti gyártóját:Gál Ferenc

Telefon:

(96) 211-514

Mosonmagyaróvár

Külföldről:

00 36 96 211 514

Tarcsai utca 22.

Mobiltelefon:

00 36 30 9296-336

H-9200

E-mail:

info@csibekopaszto.hu

Web:

www.csibekopaszto.hu